De fractie van GB heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst vele inwoners -het goede- kunnen wensen voor 2020.  Ook wensen wij de burgemeester veel succes en wijsheid in zijn nieuwe ambtstermijn. 

Motie Vuurwerk 

GB is er mee eens dat Lochem zich aansluit bij de oproep van burgemeesters en de Nationale politie voor een verbod op gevaarlijk vuurwerk.  Wel moet dit landelijk geregeld worden. 

Berkeloevers

Al jaren was dit plangebied opgenomen in de gemeentelijke Structuurvisie en in de visie Wonen. Met het vaststellen door de raad van het bestemmingsplan Berkeloevers ontstaat een mooie nieuwe woonwijk op het voormalige Reudinkterrein, met de twee onder-een- kap en vrijstaande woningen. 

Zorg coördinator

Almen is zeer enthousiast over de inzet van de zorgcoördinator. Deze laagdrempelige ‘verbinder’ begeleidt bewoners met een hulpvraag naar de juiste informele of formele ondersteuning. Om dit ook in Gorssel, Barchem en Harfsen op te zetten, heeft GB ingestemd met een stimuleringssubsidie.

Veiligheidsregio VNOG

De Veiligheidsregio VNOG gaat stevig ingrijpen in de brandweer-organisatie. Noodgedwongen, want financieel liep het daar behoorlijk uit de pas. GB is tevreden dat de veiligheid gewaarborgd blijft in onze gemeente