Visie Recreatie en toerisme                                                                                                                                                                                                                               Recreatie en Toerisme krijgt gelukkig weer de volle aandacht in onze gemeente. Er ligt een goed actieplan, met uitwerking van de profielen voor de lokale kernen en de stad Lochem. Blij is GB met de positionering van de VVV en Stichting Achterhoek Toerisme. Het culturele digitale platform dat er komt,  is een goede zaak. GB is voor behoud van de Veerpont Gorssel en de aanpak van de passantenhaven is een speerpunt in de visie.
Plus OV
Na een uitgebreide beantwoording door de wethouder op de vragen van de PvdA  tijdens het interpellatie debat heeft GB tegen de motie “van grote zorg” gestemd. Er zijn goede afspraken gemaakt met plus OV en de voorbereiding voor het komende schooljaar zijn al in gang gezet, dit geeft ons het vertrouwen om door te gaan met Plus OV.
Motie FAB cluster Laren
GB heeft tegen deze motie gestemd en betreurt de aanname ervan. De wethouder wordt buitenspel gezet. Dit extra externe onderzoek zorgt voor onnodige vertraging van het proces, levert alleen maar schijnzekerheid op en is nog steeds geen garantie bij de Raad van State. Ook ondernemers mogen rekenen op een betrouwbare overheid. Deze motie draagt daaraan niet aan bij.